Ga naar hoofdinhoud

LG Hotel TV verrijkt kijkervaring met geĂŻntegreerde streaming-oplossing waarmee gasten eigen content snel en eenvoudig kunnen streamen

LG Electronics heeft voor zakelijke klanten die hun gasten of bewoners LG Hotel TV bieden een streaming-oplossing ontwikkeld die het casten van persoonlijke content nog eenvoudiger maakt. Met deze nieuwe app kun je in een hotel of vakantiepark binnen een handomdraai je smartphone, tablet of laptop aan de televisie koppelen en je favoriete series en films bekijken.

 

De nieuwe functionaliteit van LG is standaard geïntegreerd in de nieuwste tv-modellen van LG: de UR 762H - het standaardmodel voor Hotel TV - en de UM767H: LG’s high-end model. “Als een hotel of vakantiepark gebruik wil maken van deze nieuwe oplossing hoeven ze alleen de software te activeren. Dat maakt het installeren van een apart chrome-device overbodig”, vertelt Jan Willem Blok, Business Development Manager van LG. Met deze nieuwe toepassing speelt LG in op een groeiende behoefte in de hospitalitysector, zegt hij. “Televisie speelt een grote rol in de tijdbesteding van gasten. Zij vinden het vanzelfsprekend dat zij ongestoord kunnen genieten van veel bekeken streaming-diensten, zoals YouTube, Videoland, Amazon Prime en Disney+. Met deze oplossing maken we het mogelijk om eigen content snel en eenvoudig te streamen. De kracht van deze toepassing is dat gasten direct kunnen streamen door de app op de tv te selecteren en hieraan hun smartphone, laptop of tablet te koppelen.”

 

De recreatiesector vertegenwoordigt een belangrijke groeimarkt voor LG, vertelt Blok. “Het is een markt die sterk in beweging is en waarin LG een belangrijke speler is. Daarom zetten we voortdurend in op innovatie. Zo openen veel nieuwe hotels en recreatieparken hun deuren of zijn zij aan renovatie toe. Veel partijen kiezen er voor om LG Hotel TV te implementeren. Door onze nieuwste tv-modellen te installeren, beschikken zij over een nog completer aanbod nu zij de kijkervaring van gasten kunnen verrijken met onze nieuwste streaming-oplossing”, zegt hij.

Select, Scan, Connect en Play

Gebruikers kunnen de app in een paar stappen snel en eenvoudig activeren. “Zodra de gast de app op de tv heeft geselecteerd, verschijnt een QR-code in beeld. Door deze te scannen, wordt direct verbinding gemaakt tussen de tv en het mobiele device van de gebruiker. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een streaming-app openen, waarna je binnen enkele seconden jouw favoriete series of films kunt streamen”, legt Blok uit.

 

LG verrijkt met de nieuwe toepassing niet alleen de kijkervaring, haar tv’s voldoen óók in esthetisch opzicht aan alle eisen en zijn een stijlvolle blikvanger in elke hotelkamer en ieder vakantiehuisje. Zo vervullen de tv’s zowel in esthetisch als technologisch opzicht aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en kijkervaring. Daarnaast zijn ze voorzien van het LG WebOS Smart Platform, volgens Blok het meest stabiele tv-platform ter wereld. “WebOS is een zeer robuust en krachtig besturingssysteem, waardoor verstoringen nauwelijks voorkomen. Daarnaast kunnen alle televisies aangestuurd worden vanuit een server, Pro:Centric, een zeer geavanceerd en uitgebreid (IP)TV-beheerplatform waarmee je alle tv’s centraal kunt beheren. Ook kunnen we op afstand updates in één keer uitvoeren en alle tv’s centraal van nieuwe firmware voorzien. We bieden hotels en recreatieparken hiermee een uiterst stabiele en goed beveiligde oplossing, die volledig voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese privacywet. Hierdoor is de integriteit van klantdata altijd volledig gewaarborgd.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Hotel TV-oplossingen van LG Electronics? Neem dan contact op met Jan Willem Blok, Business Development Manager, telefoon: +31 6 52 09 52 43; e-mail: janwillemblok@lge.com.

Neem contact op?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, we nemen zo snel mogelijk contact met u op:

Ik heb het privacybeleid gelezen en goedgekeurd.

| Leestijd:

Over de auteur

LG